Een juridisch conflict is natuurlijk al ontzettend vervelend opzichzelfstaand. Zo’n conflict kun je bovendien nauwelijks tot niet voorzien, maar toch brengt het veel complexiteit met zich mee. Het heeft vaak zowel nadelige persoonlijke als financiële gevolgen. Gelukkig zijn er experts die ontzettend veel kennis hebben over juridische vraagstukken. Met juridisch advies voorkom je verrassingen en krijg je op elk juridische vraagstuk een antwoord. Ben jij ondernemer? Dan is een rechtsbijstand ideaal als je jezelf wilt verzekeren van juridisch advies voor een vast bedrag per maand. Dit zorgt ervoor dat een juridisch conflict met advies of bijstand snel opgelost wordt zonder dat je hier alleen voor komt te staan. Maar wat houdt een rechtsbijstand precies in? Wij hebben alles wat je wilt weten hierover op een rijtje gezet.  

Advies

Met een rechtsbijstand krijg je hulp bij juridische vraagstukken. Deze vraagstukken lopen natuurlijk ontzettend uiteen. Je kunt bijvoorbeeld hulp krijgen bij arbeidsconflicten tot aan contracten. Het is belangrijk dat je juridisch advies krijgt van een expert die hierover volledige kennis beschikt. Daarom wordt er voor elke zaak een expert toegewezen die zich voornamelijk met die zaak ook bezighoudt. Bij juristu kun je terecht bij een jurist op elk juridisch vak, van ondernemingsrecht tot familierecht. Met een rechtsbijstand worden de juridische vraagstukken van ondernemers beantwoord over contracten, overeenkomsten, conflicten, incasso, debiteurenbeheer, ontslag en het starten van een bedrijf. Met een rechtsbijstand kun je deze juridische vraagstukken beantwoorden in de vorm van advies of bijstand

Verschillende ondernemers

Niet alleen de juridische vraagstukken kunnen erg van elkaar verschillen, maar ook jij als ondernemer hebt bepaalde behoeftes. Je kunt een rechtsbijstand kiezen als kleinere ondernemer, waarbij juristen maximaal vijf keer per jaar jou van juridische adviezen verlenen. Ben jij ondernemer van een groter bedrijf? Dan kun je haast niet zonder een persoonlijke jurist. Met een rechtsbijstand van maximaal vijfentwintig juridische adviezen per jaar, kunnen juristen het hele jaar door jou persoonlijk bijstaan. Bovendien krijg je bij juristu 25% korting op gerechtelijke procedures. Een gerechtelijke procedure start wanneer de zogenoemde minnelijke fase voorbij is.

Gerechtelijke procedure

Heb je je wel eens afgevraagd wat deze gerechtelijke procedure precies inhouden? De gerechtelijke procedure kun je aangaan als je bijvoorbeeld te maken krijgt met een wanbetaler. Allereerst wordt er dan door het incassobureau een aanmaning verstuurt naar de wanbetaler, om diegene af te schrikken. Als de wanbetaler er vervolgens voor kiest om na tien dagen hierop niet te reageren, is de zogenoemde minnelijke fase voorbij. Je kunt er dan voor kiezen om de gerechtelijke procedure aan te gaan. Samen met een jurist kun je de wanbetaler dagvaarden door een deurwaarder in te schakelen. Op zo’n moment is het natuurlijk prettig dat je gesteund wordt door een expert in juridische vraagstukken. Als je de gerechtelijke procedure start, is het belangrijk om een incassobureau in te schakelen die samenwerkt met lokale deurwaarder. Op deze manier houd je de kosten laag, omdat de deurwaarder niet vanuit de andere kant van het land hoeft te komen.

0 Shares:
Ook zeer interessant