Is de batterij van jouw smartphone, tablet of camera leeg en zijn er geen stopcontacten in de buurt? Niet heel handig. Dit probleem los je eenvoudig op met een powerbank. Of je nou vaak werkt on the go of bijvoorbeeld veel reist, met een powerbank zorg je ervoor dat je het nooit zonder jouw favoriete devices hoeft te stellen en je ‘connected’ blijft op ieder moment. Waar moet je op letten bij het kopen van een powerbank? Het gewicht, de capaciteit en het aantal aansluitingen zijn onder andere van belang. Welke soorten powerbanks zijn er allemaal en wat is nou de beste koop? Hieronder vind je de Top 5 Beste Powerbanks van 2024.

Uit diverse online recensies en tests komt naar voren dat de Trust Urban Primo Powerbank de beste powerbank van 2024 is. Een goedkoper alternatief voor de Trust Urban Primo Powerbank is de Anker PowerDrive 2 2-Port USB Autolader. Lees verder voor een volledig overzicht van de best beoordeelde powerbanks.

Beste powerbank van 2024

Beste Powerbank van 2024 uit de test. Op basis van klanttevredenheid.

Trust Urban Primo Powerbank

De Trust Urban Primo Powerbank zal je nooit in de kou laten staan. Deze kanjer heeft een royale capaciteit van 10.000 mAh. Dit betekent concreet dat hij je telefoon ongeveer 4 keer op kan laden. Super handig! Maar dat is nog niet alles. Ook voor je tablet kun je hem uitstekend gebruiken. Ideaal wanneer je onderweg bent en je met een lege accu komt te zitten. Hij biedt zelfs de mogelijkheid om je tablet en telefoon tegelijkertijd op te laden. Hadden we al gezegd dat hij tegen een heel zacht prijs komt?

Kortom, hij mag zeker niet in je tas ontbreken. Je gaat altijd goed voorbereid op pad. Met de handige LED indicator kun je in een oogopslag zien of je apparaat opgeladen is of niet. Zijn design is eenvoudig maar stijlvol. Je hoeft je dus niet te schamen als je hem tevoorschijn haalt.

Pros
  • Het is een krachtige powerbank met een hele goed prijs. Daar hoef je het dus zeker niet om te laten. Beschikt over 2 aansluitingen.
Cons
  • Hij is niet super compact waardoor hij niet in je broekzak past.

Anker PowerDrive 2 2-Port USB Autolader

Het is met name onderweg dat je vaak met een lege batterij komt te zitten. Dit kan in de trein zijn maar ook in de auto. In dat laatste geval helpt de Anker PowerDrive 2 2-Port USB Autolader je uit de brand. Je sluit je op te laden apparaat eenvoudig aan en binnen een mum van tijd is deze weer voorzien van een vol batterijtje. Zo zien we dat graag. Deze kanjer is makkelijk in gebruik en heeft een stijlvolle vormgeving. Het interieur van je auto wordt er dus niet door verpest.

Hij beschikt over 2 aansluitingen zodat zowel jij zelf als je bijrijder kunnen opladen. En het grote voordeel is dat hij nooit leeg raakt. Tijdens het rijden wordt er namelijk voldoende energie opgewekt om je telefoon effectief op te laden. Wat wil je nog meer? Wij willen niet meer zonder deze Anker!

Pros
  • Het gaat om een makkelijk aan te sluiten apparaatje waarmee je heel praktisch je telefoon op kunt laden. Hij raakt nooit leeg.
Cons
  • Hij wordt geleverd zonder oplaadkabel. Deze moet je dus zelf nog even fixen.

Samsung Powerbank – USB C

De Samsung Powerbank – USB C heeft een strakke en moderne uitstraling. Binnen de kortste keren is je telefoon weer opgeladen. Wel zo prettig. Daarnaast ondersteunt hij fast charge. Super handig wanneer je vergeten bent je telefoon op te laden. Maar ook voor onderweg is hij ideaal. Je laadt snel even bij. Het fijne van alles is dat deze kanjer tegen een prima prijsje komt. Daar hoef je het dus niet om te laten. Behalve je telefoon kun je er ook uitstekend je e-reader mee opladen. Erg praktisch wanneer je op vakantie bent of onderweg. Het is een kwestie van inpluggen en gaan met de banaan. Met de kracht die hij heeft laadt je je apparaten 3 tot 4 keer op. Meer dan voldoende voor noodsituaties dus. En wat te denken van als je gaat kamperen. Er is niet altijd een stopcontact in de buurt en dan biedt hij uitkomst! Kortom, je wilt hem niet meer missen als je hem eenmaal gewend bent.

Pros
  • Hij komt tegen een prima prijsje waardoor het ook een heel geschikte powerbank is om cadeau te geven.
Cons
  • Er wordt wel een USB kabel maar geen oplader meegeleverd. Let dus op dat dit er nog bij komt.

Varta Family ki-ion Powerpack

De Varta Family ki-ion Powerpack is precies wat je nodig hebt. Je bent onderweg en je wilt je partner bellen om te zeggen dat hij nog wat dingen mee moet nemen van de supermarkt. Verdorie, batterij leeg! Dat is balen. Gelukkig helpt deze kanjer je uit de brand. Je sluit hem makkelijk aan met een USB kabel. Je staat er niet vaak bij stil dat je een powerbank nodig hebt tot het moment dat je batterij leeg is. En dan ben je erg dankbaar dat je hem hebt. Hij komt met 2 aansluitingen zodat je eventueel zelfs 2 apparaten tegelijkertijd op zou kunnen laden. Ideaal wanneer zowel de batterij van de telefoon als die van je e-reader leeg is. Hij heeft een strak design en mooi compact formaat. Bovendien is het een lekker licht apparaatje waardoor je hem makkelijk meeneemt in je tas. Zo ben je te allen tijden voorbereid op het scenario dat voor veel mensen een nachtmerrie is: een lege batterij!

Pros
  • Beschikt over een handige LED indicator zodat je kunt zien voor in hoeverre hij opgeladen is.
Cons
  • Draadloos opladen behoort helaas niet tot de mogelijkheden met deze powerbank.

Omnicharge OMNI20+

De Omnicharge OMNI20+ is wat je zegt een echte krachtpatser. Hij is dan ook niet alleen bedoeld voor het opladen van een miezerig telefoontje. Deze joekel is perfect voor het opladen van je laptop of tablet. Ideaal wanneer je een weekendje weg bent en er niet altijd een stopcontact voor handen is. Of als je op pad bent en je zit lekker in een cafeetje te werken. Bovendien behoort draadloos opladen ook tot de mogelijkheden. Het gebruiksgemak is groot en je komt nooit meer met een lege accu te zitten. Wel zo prettig. Hij heeft een prachtig design dus daar hoef je je niet aan te storen. Je komt er zelfs heel hip mee voor de dag. Het aansluiten gaat super eenvoudig en je hoeft er niet technisch voor te zijn aangelegd. Ondanks zijn krachtige vermogen heeft hij een compact formaat zodat je hem makkelijk mee kunt nemen. Kortom, dit handige hulpje helpt je altijd uit de brand wanneer je het nodig hebt!

Pros
  • Het is een zeer krachtige powerbank die geschikt is voor alle apparaten met een USB aansluiting.
Cons
  • Het is nogal een prijzige powerbank dus je moet er het budget voor hebben.

Samsung Power Bank 10.000mAh

Met de Samsung Power Bank 10.000mAh kom je nooit meer met een lege telefoon te zitten. Super praktisch dus als je onderweg, op reis of aan het kamperen bent. Je laadt je telefoon ongeveer 2 keer op met deze krachtpatser. Is je tablet eerder leeg? Ook deze kun je ermee opladen. De handige LED lampjes geven aan hoeveel stroom je nog hebt. Deze Samsung heeft een compact formaat dus je neemt hem makkelijk mee in je tas of zelfs broekzak. Hij wordt geleverd inclusief oplaadkabeltje. Maak je leven een stuk makkelijker en praktischer met deze powerbank! Naast dat hij praktisch is, mag het design er ook zeker zijn.

Pros
  • Het is een krachtige powerbank die je telefoon tot wel 5 keer op kan laden. Heeft een mooi design.
Cons
  • Het oplaadkabeltje is erg kort. Dit is niet praktisch. Relatief groot en zwaar.

Adata Powerbank P12500D

De eerste aanrader is de Adata Powerbank P12500D. Deze powerbank is verkrijgbaar in kekke kleurtjes, bijvoorbeeld paars of wit met blauw. Naast het hippe design is de Adata Powerbank aan te raden vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. De powerbank heeft een broekzakformaat en is dus eenvoudig mee te nemen. Wel is hij relatief zwaar, zo’n 250 gram. De capaciteit is ondanks de geringe afmetingen, behoorlijk: 12.500 mAh. Deze powerbank beschikt over een duidelijk afteldisplay. Je laadt ‘m op via USB.

Pros
  • Het gaat om een powerbank met een hoge capaciteit. Daarnaast heeft hij een stijlvolle vormgeving.
Cons
  • De powerbank is relatief groot waardoor je hem niet in je broekzak mee kunt nemen.

Anker PowerCore II

De lichte Anker PowerCore II is onze tweede aanrader. Deze powerbank heeft een capaciteit van 20.00mAh en twee USB-poorten. Ook heeft de Anker Powercore II een Quick Charge-functie waardoor hij jouw smartphone en zichzelf zeer snel oplaadt. Deze powerbank kun je niet meenemen in je broekzak, daarvoor is hij te groot. De Powerbank heeft een strak design en wordt geleverd met een beschermhoesje. De Anker PowerCore II heeft ook zo zijn beperkingen. Zo is het niet mogelijk om alle USB-C-apparaten full speed op te laden. Dit is bijvoorbeeld niet mogelijk voor de Nexus 6P/5X en Google Pixel. Ook is de powerbank niet compatibel met de Samsung W700.

Pros
  • Heeft een zeer hoge capaciteit, 2 keer de capaciteit van de meeste powerbanks. Laadt je telefoon razendsnel op dankzij de Quick Charge functie.
Cons
  • Het is geen goedkope powerbank dus je moet er het budget voor hebben.

Xtorm PowerBank Wireless

De derde aanrader in de Top 5 beste Powerbanks in 2024 is de Xtorm PowerBank Wireless. Deze powerbank heeft een batterijcapaciteit van 16000 mAh. Dit is genoeg om je telefoon tot acht keer achter elkaar op te laten. De Xtorm Powerbank heeft twee USB-poorten en één USB-C-ingang. Een handigheidje van deze powerbank zit al in de naam. Met de Xtorm Powerbank Wireless is draadloos laden geen probleem. Je legt je smartphone gewoon boven op de powerbank en je smartphone wordt opgeladen. De powerbank is zelfs voorzien van een antislipmarkering in de vorm van een plus. Hierdoor kan je smartphone niet van de powerbank afglijden. De Xtorm PowerBank is dus zeer gebruiksvriendelijk en een goede keuze.

Xtorm AC PowerBank Pro

De vierde topper is de Xtorm AC Powerbank Pro. Deze powerbank heeft maar liefst een capaciteit van 41.600 mAh. Daarmee is deze powerbank zeer krachtig en hij kan naast een smartphone en tablet, zelfs een laptop, Playstation of televisie opladen. Oftewel: de veelzijdige Xtorm AC PowerBank Pro kan bijna alle elektrische apparaten van stroom voorzien. De powerbank heeft 5 ingangen. De Xtorm AC PowerBank Pro is universeel en kan via twee internationale stopcontacten apparaten opladen tot 220 volt. De powerbank beschikt over een aparte USB-C-poort. Een andere leuke extra is dat de powerbank is uitgerust met een Power Management Chip. De laadsnelheid wordt automatisch aangepast aan het aangesloten apparaat. Deze veelzijdige powerbank, die tegelijkertijd kan laden en ontladen, is geschikt op reis, onderweg of op het werk.

Poweradd Pilot X7

De hekkensluiter van de Top 5 beste Powerbanks wordt gevormd door de Poweradd Pilot X7. Deze Powerbank heeft een batterijcapaciteit van 20.00mAh en twee USB-poorten. Je kunt zonder probleem twee apparaten tegelijkertijd opladen. Door de PowerAdd-oplaadtechnologie herkent de Poweradd Pilot X7 automatisch het aangesloten apparaat en zal vervolgen sop de maximale snelheid gaan opladen. Het design van de powerbank is aantrekkelijk zwart met rood. Je kunt verschillende opladen: e-reader, actioncam, smartphone en tablet.

Koopgids: dit moet je weten voordat je een powerbank aanschaft

Hoe kun je op een powerbank besparen?

Powerbanks heb je in verschillende soorten en maten en prijsklassen. Een gunstig geprijsde powerbank heb je al vanaf 15 tot 30 euro. Hoe meer batterijcapaciteit, hoe meer euro’s je kwijt bent aan jouw nieuwe powerbank. De prijs kan zelfs oplopen tot 120 euro.
Wat kun je nou nog meer doen om te besparen op een powerbank? Het loont om het eens van de andere kant te bekijken. Er zijn namelijk talloze manieren om te voorkomen dat bijvoorbeeld jouw telefoon snel weer aan een powerbank moet hangen. Zet je telefoon bijvoorbeeld ‘s nachts op de vliegtuigmodus, zodat hij minder energie verbruikt. Het opladen gaat ook sneller in de vliegtuigmodus. Probeer ook eens het effect van bluetooth en 3G of 4G uitschakelen. Als je deze functies niet gebruikt, is het zonde als daar energie naartoe gaat. Daarnaast kun je ook dataroaming, apps die op de achtergrond draaien uitzetten en wifi uitzetten. Zet Pushmail uit en zet de helderheid van het scherm lager. Ben je toch af en toe afhankelijk van een powerbank? Omdat je bijvoorbeeld veel reist of op vakantie gaat? Dan geven we hieronder als tip een powerbank die een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Welke soorten powerbanks zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten powerbanks. Grofweg kunnen we onderscheid maken in externe batterijen die gemaakt zijn om telefoons en tablets op te laden, die geschikt zijn voor laptops en de powerbanks die dienen voor grotere elektrische apparaten.

Voor telefoons en tablets
De meeste powerbanks zijn geschikt voor je telefoon en tablet. Dit zijn de lichtgewicht powerbanks die ook compact zijn en in je broekzak passen. Ze hebben meestal een accu tussen de 1000 en 20.000 mAh. Meestal hebben deze powerbanks een of meerdere aansluitingen en een laadkabel.

Voor laptops
Er zijn speciale powerbanks voor laptops op de markt. Laptops verbruiken immers veel meer stroom dan smartphones en tablets. Powerbanks voor laptops zijn vaak groter en prijziger vanwege de batterijcapaciteit die een stuk hoger ligt.

Voor grotere elektrische apparaten
De overtreffende trap onder de powerbanks hebben wel 200.000 mAh aan capaciteit. Dit maakt ze uitermate geschikt om te dienen als reserveaccu tijdens het kamperen of om jouw elektrische apparaten van stroom te voorzien in de middle of nowhere.

Welke powerbank is de beste budget keuze?

De Xiamoi Powerbank 2 heb je al onder de 30 euro. Het is een powerbank met een krachtige batterij van 10.000mAh en Fast Charging-techniek. De Xiaomi Powerbank biedt bescherming tegen overmatig laden en oververhitting. De powerbank kiest zelf het meest geschikte spanningsniveau. De Xiaomi Power Bank heeft een stijlvolle CNC Aluminium Behuizing en een slank ontwerp. Hij is eenvoudig mee te nemen onderweg, want hij past in je broekzak. Met 4-Ledlampjes geeft de powerbank aan over hoeveel batterij hij nog beschikt. De Xiaomi Powerbank is een goede basispowerbank met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Wat zijn de populairste powerbank merken?

Wat zijn nou de bekendste en best verkochte merken voor Powerbanks? Hieronder zetten we enkele populaire merken op een rij.

ADATA
ADATA Technology Co., Ltd. is opgericht in mei 2001 door Simon Chen, voorzitter en CEO, en levert de beste geheugenoplossingen om het digitale leven van de klant te verrijken, zo prijkt op de website van ADATA zelf. ADATA is een toonaangevend merk en biedt door DRAM-modules, USB-Flashdrives, solidstate drives, geheugenkaarten, voedingen en draagbare harde schijven. Ook een powerbank van ADATA haalde de Top 5: de Adata Powerbank P12500D.

Anker
Anker is een merk van Chinese komaf en opgericht in 2011. Steven Yang is begonnen met het bedrijf, nadat hij als softwareontwikkelaar werkte voor Google in Californië. started Anker in 2011 after working as a software engineer for Google in California. Het bedrijf levert computertechnologie en mobiele randapparatuur. Naast powerbanks, is Anker gespecialiseerd in kabels, opladers, USB-hubs en draadloze koptelefoons en speakers.

Xtorm
Xtorm is deel van het Nederlandse Telco Accessories. Het bedrijf Xtorm is opgericht in 2008 met de achtergrond om mensen van meer energie te voorzien. Xtorm is een fabrikant op het gebied van innovatieve draagbare energieoplossingen voor dagelijks gebruik. Xtorm heeft het tot missie gemaakt om je de vrijheid en energie te geven die je nodig hebt, waar je ook maar gaat. Xtorm is te verkrijgen online, maar ook in winkels in meer dan 60 landen ter wereld.

Xiaomi
Xiaomi heeft als motto om kwaliteitstechnologie toegankelijk te maken voor iedereen. Het bedrijf is opgericht in 2010 door ondernemer Lei Jun, die gelooft dat technologie van goede kwaliteit geen fortuin hoeft te kosten. Xiaomi produceert hardware, software en internet services. De ‘mi’ in Xiaomi staat in de eerste plaats voor mobiel internet, in de tweede plaats voor ‘Mission Impossible’, omdat de technologische uitdagingen waar het merk voor is komen te staan soms een onmogelijke missie leken. Natuurlijk slaagden ze er uiteindelijk in om klanten tevreden te houden met een brede productlijn. Xiaomi levert vele accessoires, waaronder de Mi Note Pro, Mi Note, Mi 4, Redmi 2, Mi TV en Mi Band.

Powerbank: zo doe je de beste koop

Een powerbank is een draagbare oplader die geschikt is voor bijna alle mobiele apparaten. Je kunt een powerbank ook een externe batterij noemen. Hoewel de functie van een powerbank altijd hetzelfde is, zijn er verschillende soorten op de markt. Het kan dus lastig zijn om een goede powerbank te kopen. Hieronder geven we enkele aandachtspunten, zodat je weet wat je koopt en je een goede keuze kunt maken.

  1. Capaciteit

    Let goed op de batterijcapaciteit van de powerbank waar jouw oog op is gevallen. De afkorting mAh staat voor milliampère-uur. Je smartphone heeft bijvoorbeeld een accu met een capaciteit van 2000 mAh en jouw powerbank heeft een capaciteit van 4000 mAh. Dan kun je je telefoon 2 keer opladen, als we even buiten beschouwing laten dat een klein beetje energieverlies optreedt door het laden zelf.
    Voor welke apparaten ga je de powerbank gebruiken? Een laptop heeft meer kracht nodig dan een smartphone. Een smartphone kun je al laden met een powerbank van zo’n 3.350 mAh, maar een laptop heeft uiteraard meer capaciteit nodig. Een powerbank vanaf 30.000 mAh is dan geschikt.

  2. Input en output

    Kijk even goed naar de input en output die de powerbank heeft en of ze compatibel zijn met jouw mobiele apparaten. Zo kom je niet voor een onaangename verrassing te staan waarbij je je apparaten alsnog niet kunt opladen, omdat ze een andere aansluiting hebben.

  3. Formaat

    Je moet een powerbank een beetje gemakkelijk mee kunnen nemen, want het idee is nou juist dat je jouw apparaten kunt opladen als er geen stopcontact in de buurt is. Kijk wel goed wanneer je een powerbank nodig hebt, is dit op reis, werk of vakantie? Heb je dan genoeg aan een powerbank die in je broekzak past of heb je meer capaciteit nodig en kan je ook uit de voeten met een groter formaat? Een powerbank voor je smartphone of tablet past in je broekzak, maar een powerbank die dient om je laptop op te laten niet. Die kun je wel meenemen in een rugzak.

  4. Ampère

    Tot slot is belangrijk hoeveel Ampère jouw powerbank heeft. Dit zegt namelijk iets over hoe snel de powerbank jouw mobile devices kan opladen. Een standaard powerbank heeft 1 tot 3.5 Ampère. Hoe hoger, hoe sneller de powerbank jouw apparaten zal opladen. Hou je het dus niet zo van wachten? Kies dan een powerbank met veel Ampère.

De trend van het moment is misschien wel de solar powerbank. Tijdens de zomervakantie is er geen gebrek aan zonlicht en kun je de zon mooi gebruiken voor het opladen van je telefoon of tablet. Solar powerbanks zijn uitgerust met een klein zonnepaneel. Dit paneel is meestal niet sterk genoeg om een telefoon volledig op te laden, waardoor veel mensen hun solar powerbank gebruiken als een reguliere powerbank. De technologie staat natuurlijk niet stil en wie weet is het in de toekomst mogelijk om jouw apparaten volledig met behulp van zonlicht op te laden.

Ideaal dus wanneer je een weekend gaat kamperen. Je legt hem zonnepaneeltje buiten in de zon en moeder natuur doet de rest. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het vinden van een camping voor een stopcontact. Behalve dat opladen via zonne energie de trend is, zijn er ook nog een aantal andere zaken die het gebruik van een powerbank makkelijker maken. Denk aan een LED indicator waarmee je kunt zien hoe vol de powerbank nog is en of je hem alweer op moet laden. Bovendien worden powerbanks steeds krachtiger. Dat houdt in dat je je telefoon er heel vaak mee op kunt laden. Bovendien is dit type powerbank ook geschikt voor grotere apparaten zoals je laptop. Een ding is in ieder geval zeker en dat is dat je nooit meer met een lege accu komt te zitten!

Samenvatting

Een powerbank is onmisbaar als je een weekend weggaat of veel onderweg bent. Al laad je je apparaat meestal gewoon thuis op, het is altijd praktisch voor het geval dat. Het aantal mAh geeft aan wat het vermogen is van je powerbank. Doorgaans kun je prima uit de voeten met een exemplaar van 10.000 mAh. Hiermee kun je je telefoon zo’n 3 a 4 keer opladen. Ideaal voor noodgevallen dus. Mocht je juist wat meer power willen om bijvoorbeeld je laptop op te laden kies dan voor een krachtiger exemplaar. Dit is erg prettig wanneer je ergens zit te werken en de accu van je laptop leeg is. Of wanneer je onderweg of op reis bent en je niet altijd een stopcontact in de buurt hebt. Houd wel rekening met het formaat. Als je hem in je tas meeneemt wil je niet onnodig een groot en zwaar apparaat mee hoeven te sjouwen. Kortom, breng je situatie en wensen in kaart en maak op basis daarvan een keuze!

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de beste NAS? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

0 Shares:
Ook zeer interessant
Lees meer

Beste Scheermesjes van 2024

Voor je dagelijkse verzorging hoort scheren er helemaal bij: gladde benen onder een rokje, een perfect bijgewerkte bikinilijn…