De woontrends van dit moment

Wil je jouw woning een upgrade geven of is het tijd om jouw nieuwbouwwoning te gaan inrichten? Dan kun je wel wat inspiratie gebruiken. Lees snel verder en laat je informeren en inspireren door de woontrends van dit moment. We nemen je niet alleen mee in de nieuwste trends in het interieur, maar ook in bestaande tijdloze trends die populair blijven. Creëer jouw droom interieur met onze tips, we lichten er hier een aantal voor je uit.

 

Dynamische, organische vormen

Het verwerken van dynamische, organische vormen in het interieur blijft populair en zien we nog steeds vaak terug. Organische vormen halen net dat scherpe randje weg in het interieur en zorgen voor een rustige uitstraling. Je kunt op veel verschillende manieren deze woontrend toepassen. Kies bijvoorbeeld voor een mooie ronde spiegel of een vloerkleed in een andere vorm dan rechthoekig. Maak het vervolgens helemaal af met leuke accessoires zoals een prachtige ovale vaas met droogboeket.

 

Het gebruik van natuurlijke materialen

Duurzaamheid is en blijft een belangrijk begrip, ook in de interieurbranche. Denk hierbij aan meubels en accessoires die gemaakt zijn van duurzame, natuurlijke materialen. Vaak zie je ook leer terugkomen in het interieur. Leer in het interieur zorgt een warme, natuurlijk uitstraling. Behalve nieuwe meubels van natuurlijke materialen zijn ook steeds meer mensen op zoek naar tweedehandse vintage meubels. Passen deze niet direct bij je interieur dan kun je door middel van upcycling de meubels een nieuwe look geven door deze op te schuren en te voorzien van een nieuwe kleur verf. Zo ben je verzekerd van een uniek meubelstuk.

 

Minimalisme

Less is more ofwel ‘slow living’ is de volgende woontrend van dit moment. Voor deze trend worden rustige kleuren gecombineerd met eenvoudige meubels. De Japandi stijl staat voor minimalisme en kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen en aardetinten. Denk hierbij ook aan leren wandbekleding in een licht beige kleur. Het geeft een prachtige, rustige, warme uitstraling. Bovendien kenmerkt deze stijl zich doordat er enkel accessoires worden toegevoegd als ze daadwerkelijk een functie hebben. Dit allemaal om het minimalisme en de eenvoud te bewaken. Zo ontstaat een rustig interieur waar je helemaal tot rust kan komen.

 

0 Shares:
Ook zeer interessant